Tre kursister om HR Business Partneren

"Det giver værdi lige at stoppe op"

En stærk HR-afdeling er alfa og omega i organisationer og virksomheder. Det er stor forskel på, hvordan man arbejder med HR i store og små virksomheder, ligesom det varierer meget i forskellige brancher. Men fælles for alle HR-professionelle er, at de har en vigtig opgave, som understøtter forretningens strategi og mål.

 

Af Marie-Louise Hertz, marketingspecialist, juni 2022.

For at styrke evnen til at være understøttende for forretningen, er det vigtigt at holde sig opdateret indenfor HR-teori, nye tendenser og HR-jura såvel som det er værdifuldt at sparre med andre HR-professionelle.

CfL udbyder kurset HR Business Partneren, for at hjælpe virksomheders HR-afdelinger med at lykkes. På kurset får deltagerne ikke blot undervisning i HR-teori, men også et stærkt netværk af andre HR-professionelle. Deltagerne har ofte meget forskellige stillinger, men fælles for dem alle er, at de har prioriteret at tage sig tiden til at udvikle sig fagligt såvel som menneskeligt.

Vi har talt med tre deltagere fra kurset HR Business Partneren, som her uddyber, hvad de fik ud af at deltage i forløbet. 

Allan Brødegaard Hansen, senior HR-partner i DSB
Allan Brødegaard Hansen, senior HR-partner i DSB
Elizabeth Nørgaard Sørensen, HR-Partner i hummel
Elizabeth Nørgaard Sørensen, HR-Partner i hummel
Louise Kolind-Sporring, konstitueret sekretariatsleder og HR-udviklingskonsulent i Vejle Kommune
Louise Kolind-Sporring, konstitueret sekretariatsleder og HR-udviklingskonsulent i Vejle Kommune

Det giver værdi lige at stoppe op

Allan Brødegaard Hansen, senior HR-partner i DSB, søgte ny inspiration og ønskede en brush-up på eksisterende kompetencer. Han fortæller her, hvilket behov der lå til grund for hans valg af kurset:

”For et par år siden skiftede jeg til HR efter mange år med ledelse inden for andre områder. Jeg oplevede et behov for at få valideret det, jeg har lært, gennem de sidste par år og samtidig blive inspireret til nye måder at arbejde med HR på.”

For Elizabeth Nørgaard Sørensen, HR-Partner i hummel, var det værdifuldt at tage sig tiden til fordybelse:

”Helt personligt har det bedste for mig været at få en masse ny inspiration. I dagligdagen driver vi nogle processer og lykkes med det, men det med lige at komme tilbage i helikopteren, at komme ud og være åben og blive inspireret fungerer rigtig godt for mig. Næste step er at minde sig selv om at kigge ind i noget af det her i det daglige, for det er faktisk noget af det, som kan flytte noget. Det giver værdi lige at stoppe op.”

Louise Kolind-Sporring, konstitueret sekretariatsleder og HR-udviklingskonsulent i Vejle Kommune, fremhæver deltageres forskelligartede baggrunde indenfor HR som noget, der bidrog med nye forståelser og en følelse af at kunne relatere til hinanden qua den fælles faglige interesse:

”Det var rigtig fedt, at vi i gruppen var sammensat af HR-professionelle fra både private og offentlige virksomheder og organisationer. Det gav en god dynamik og forståelse af, hvilke dilemmaer, de andre stod med, og at vi kunne relatere til mange af dem på tværs.”

Alle kursusdeltagerne har en fælles faglighed, men kommer, som Louise Kolind-Sporring forklarer, fra både private og offentlige organisationer. Det giver den enkelte deltager mulighed for at få nye perspektiver og se forskellige dilemmaer fra nye vinkler.

Læs også: Sådan arbejder du med strategisk og operationel rekruttering.

En styrket ”HR-værktøjskasse”

Deltagerne fik styrket deres HR-værktøjer, hvilket flere af dem havde som succeskriterie for deltagelsen i kurset. Kurset giver en bred indføring i HR-strategiske teorier, og der er fokus på hele employee life circle.

Undervejs i forløbet er der tid til diskussioner i plenum, hvor dilemmaer og konkrete situationer fra hverdagen kan vendes. Målet er, at deltagerne går derfra med nye inputs og konkrete værktøjer, de kan arbejde videre med.

”Det bedste ved kurset var at få talt målrettet om strategisk HR i de forskellige elementer, vi arbejder med i hummel. Altså hele Employee Life Cycle. Det var mit succeskriterie inden deltagelsen, og det er også det, jeg kan arbejde videre med nu. Det er altid godt at blive trukket ud af den daglige drift og få ny inspiration til, hvordan vi kan gøre tingene anderledes og bedre,” siger Elizabeth Nørgaard Sørensen, hummel

Artiklen fortsætter efter boksen.

På kurset når deltagerne hele vejen rundt om temaer som fx:

  • Strategiimplementering
  • Employer branding
  • Rekruttering
  • Pre-boarding, onboarding og fastholdelse
  • Talentudvikling
  • Teamudvikling
  • Håndtering af forandringsprocesser

Allan Brødegaard Hansen fra DSB fortæller også, hvordan han kan bruge konkrete elementer fra kurset i sin hverdag:

”Kurset HR Business Partneren gav mig et godt overblik over HR-disciplinerne, og jeg fik en brugbar HR-værktøjskasse med hjem. Især pointerne omkring karrierestil og organisationsanalyse var virkelig interessante. Jeg kan helt sikkert bruge det, vi gennemgik på kurset i mit videre arbejde.”

Alt i alt er der fokus på, hvordan man i rollen som HR Business Partner spiller lederne gode og også formår at reagere, hvis ledelseskvaliteten er udfordret. Den forretningsorienterede tilgang er på agendaen på alle modulerne. Louise Kolind-Sporring, Vejle Kommune, fortæller her, hvordan hun tilegnede sig konkrete værktøjer, som gjorde hende i stand til at handle mere forretningsorienteret i sin rolle:

”Jeg valgte kurset, fordi jeg havde brug for noget i min værktøjskasse for at være mere forretningsorienteret og forretningsskabende i vores organisation. Det synes jeg helt bestemt, at jeg fik opfyldt.”

Læs også: Trine Palms oplevelse med HR-jura kurset.

Vekselvirkning mellem teori og hverdagseksempler

Udover den teoretiske ballast, som kursisterne får undervejs i forløbet, bliver de også inspireret af hinanden. Der er afsat tid til at diskutere problematikker eller temaer fra deltagernes hverdag, og underviserne kommer med konkrete eksempler fra deres egen karriere indenfor HR.

Netop de konkrete eksempler og sparringen deltagerne imellem fremhæves af deltagerne som værdifuld:

”Det at møde andre HR-professionelle - det var godt nok ikke hovedformålet med min deltagelse i kurset, men det var en afledt effekt, som jeg har fået meget ud af,” fortæller Elizabeth Nørgaard Sørensen, hummel.

Også Louise Kolind-Sporring fra Vejle Kommune fandt det givende at møde andre HR-professionelle. Hun håber, at de kan bevare kontakten i fremtiden:

”Flere af os håber på, at vi kan bevare netværket fremadrettet. Det er jo lige så vigtigt, som det er at få inspirerende undervisning. Det at få et netværk man kan sparre med, drøfte dilemmaer med og blive klogere sammen med. Så overordnet set synes jeg, at kursusforløbet var supergodt.”

Alt i alt har kursusdeltagerne givet kurset en vurdering på 4,4 ud af 5 stjerner.

Læs mere om kurset og tilmeld dig.

Har du behov for sparring eller har du spørgsmål?

Tina Holm
Senior Kompetencerådgiver

T: +45 5154 4128
M: tho@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Andre læser også

Helt i orden, at folk stiller krav til arbejdslivet

Der er fire generationer på arbejdsmarkedet nu. Hvis vi i de ældre generationer prøver at lytte, så kan vi høre væsentlige budskaber, fremfor bare at kløjs i at unge ofte formulerer sig meget personligt med udgangspunkt i egne nære behov.

Guide til tests som ledelsesværktøj

Ved at bruge forskellige testværktøjer, kan du få en bedre dialog og bedre beskrive og forudsige adfærd. Marie Kirkegaard, seniorrådgiver i CfL, forklarer hvordan.