Er du ny i ledelse?

Bliv klædt på til din nye lederrolle med krav fra egen chef og forventningerne fra dine medarbejdere og tidligere kolleger.

Overgangen fra at være specialist eller generalist til at være personaleleder er et af de vanskeligste skridt i din karriere. Du skal tilegne dig nye færdigheder, prioritere din tid anderledes og finde glæden i at give dine egne yndlingsopgaver fra dig. Og hvis du er blevet leder i en organisation, hvor du før var kollega til dem, du nu skal lede, så bliver opgaven yderligere kompleks.

Det er vores erfaring, at to af de ting, som kan være sværest at acceptere i denne overgang, vedrører henholdsvis ens identitet og ens relationer.

Identitetsmæssigt kan det være svært at give slip på selvbilledet af og stoltheden over at være en dygtig ekspert og opgaveløser inden for sit felt. Og det kan være et kontroltab ikke længere at have tid til at være lige så fagligt orienteret for det var jo denne faglighed, der før gav de gode resultater. Nu skal man finde sin identitet i at være leder, men hvad er det for færdigheder, der giver gode resultater her? Og synes jeg, at de er lige så interessante at lære som mit gamle fag?

Relationelt kan det være svært at skulle ændre relation til kolleger, der måske var blevet venner og det kan være svært at slippe af med sin gamle rolle og gamle ry. Kan medarbejderne acceptere min autoritet som leder? Tror de på mig, når jeg erklærer mig enig i de ledelsesbeslutninger, som jeg kort før min udnævnelse kritiserede? Og skal de nye lederkolleger være mine nye fortrolige?

Vi har i CfL i årevis hjulpet kommende og nye ledere til at blive en succes i deres nye job, for vi forstår, hvor svær overgangen fra medarbejder til leder er og har tilrettelagt vores udviklingsforløb ud fra denne viden.

Gennem træning i at give feedback, coache, afholde vanskelige samtaler, delegere effektivt osv. i kombination med dialog om de dilemmaer, afkald og muligheder, som lederrollen rummer, har vi uddannet og udviklet tusindvis af ledere. Disse ledere har deltaget på forløb fra den nederste del i vores Leadership Pipeline, der indeholder forløb såsom Den Nye LederFra Faglig Specialist Til Personaleleder og Grundlæggende Ledelse.

Fælles for disse udviklingsforløb er, at vi her klæder ledere på til at agere i krydspresset mellem kravene fra egen chef og forventningerne fra ens medarbejdere for det er netop i dette spændingsfelt, at resultaterne skabes som mellemleder.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Seneste artikler om ledelse

Stil krav til lederkurserne

De færreste har et naturligt lederskab i sig. Selv den bedste leder kan blive bedre, hvis der skabes rammer for at lykkedes som leder og ikke mindst gives de relevante værktøjer.