Gør det nemmere i 2022: Løft ledelseskvaliteten

Etik, rekruttering og ny organisering. Der er nok at tage fat på i 2022, og det afspejler sig i de dagsordner, der kommer til at præge aktiviteterne i CfL i det kommende år. Fællesnævneren er bedre ledelse. I teori, men i særdeleshed i praksis.

Af Anja Neiiendam og Thomas Hanssen, direktører i CfL, december 2022

 

I en fjern fortid - for sådan ca. 20 år siden - blev den tredobbelte bundlinje introduceret som et nyt begreb i dansk erhvervsliv. Anført af Novo Nordisk blev indtjeningsmål toppet med målsætninger for miljø og social ansvarlighed.

Allerede dengang førte det til heftige diskussioner om de uendeligt mange krav til erhvervslederne i en stadig mere kompleks verden.

Siden er kravene bare vokset. I dag taler ingen om CSR - corporate social responsibility - men om bæredygtighed eller ESG, der står for Environment, Social og Governance. Strukturelt skal vi forholde os til agile organisationer, og i dagligdagen skal vi kunne lede hybridt. Tilføj højhastighed til alle parametre, og vi har en cocktail, der kan skræmme selv de mest passionerede ledere væk.

Nej tak til lederjobbet?

Flere undersøgelser indikerer da også, at færre vil være ledere. Her et par nedslag.

I november bragte Djøf-bladet en artikel om, at færre vil værre topchefer i staten, fordi presset på de øverste embedsmænd er større end nogensinde før.  

I august kunne Akademikerbladet med henvisning til Danmarks Statistik berette, at antallet af unge ledere er faldet betydeligt de seneste år. I 2018 var der 24 procent færre ledere under 35 år end i 2008. 

Det er bestemt en bekymrende udvikling, men når det så er sagt, så har det altid været krævende at være leder – i hvert fald en god leder. Det har altid været et vilkår, at man som leder skal kunne håndtere nye krav fra eksterne og interne interessenter og konkurrenter.  

Ledelse har altid krævet udvikling, og i stedet for at dvæle ved fortrædelighederne, så lad os løfte kvaliteten af ledelse i Danmark. Det er her, CfL kommer ind i billedet. Det er her vores purpose og pay off – Bedre ledelse. Bedre resultater - skal bringes i spil.

Foreningen CfL som base

CfLs formål er populært sagt at løfte ledelseskvaliteten i Danmark, og vi tror helhjertet på, at ledelse er den enkeltfaktor, der har størst betydning for værdiskabelse.

Ledelse, der rækker ud over bundlinjen, har altid været omdrejningspunktet i CfL. Helhed og ansvarlighed er en del af vores DNA, og det er god ledelse, der kan imødekomme kompleksiteten og de evindelige foranderlige krav. Det er kvalitetsløft i ledelse, der skal gøre det attraktivt at være leder.

Det kan ske på adskillige måder, og for mange ledere og HR begynder udviklingen i foreningen CfL.

Det unikke ved CfL er, at vi er ejet af medlemmerne, og alle virksomheder - private såvel som offentlige - kan blive medlem. Foreningen udgør vores base, vores community, som vi kalder det, og i mange organisationer er det community-aktiviteterne, der udgør grundstammen i den løbende ledelsesudvikling.

De store dagsordner i 2022

Alle medlemsorganisationer har fri adgang til de fleste community-arrangementer, herunder otte årlige CfL-Klubhusmøder, hvor CfLs rolle er at sætte dagsordenen. Temaerne fastlægges i samarbejde med vores Advisory Board.

Diskussioner gør det dog ikke alene. Vi faciliterer til enhver tid ny forskning og nye metoder, men vores tilgang er handlingsorienteret.

Paradigmerne skifter, og det er derfor forskelligt fra år til år, hvilke konkrete dagsordner der præger aktiviteterne i CfL-Community. Sidste år fyldte kriseledelse og mentalt sundhed godt op på agendaen i de fleste organisationer, og i år vil etik og rekruttering være blandt de helt store temaer.

Her kan du se de otte CfL-Klubhusmøder. Tilmeld dig allerede nu. 

24. januar

Styrk virksomhedens rekruttering

4. marts

Bliv klar til nye organisationsformer

29. april

Få styr på dit etiske lederkompas

Det fulde batteri

Som forening er CfL en nonprofitorganisation, men som ledelseshus udbyder vi det fulde spektrum af ydelser, der skal til for udvikle ledere og organisationer. På tværs af forretningsområder har vi et stærkt ledelsesfagligt team af erfarne rådgivere og højt uddannede specialister, der tilbyder: 

  • Kurser og kompetenceudvikling, hvor vi kombinerer forskning og teori med praksis og træning på alle forløb – uanset niveau. 
  • Rådgivning i egen organisation – altid med udgangspunkt i virksomhedens specifikke behov og altid med et helhedsblik på organisationen. 
  • Netværk, hvor både du og din organisation primært udvikles gennem sparring med andre ledere eller HR på samme niveau. 
  • Personlighedstest til både rekruttering og udvikling, der gør dig klogere på dig selv, dine ansatte, dit team og meget, meget mere.   

Det er bare at komme an. Næsten uanset din indgang til CfL får du indsigt i nye såvel som velafprøvede teorier og metoder, og du får altid en indføring i konkrete værktøjer, der kan hjælpe dig med at løse dine personlige eller din organisations udfordringer.

CfL er sat i verden for at løfte ledelseskvaliteten i Danmark, og det er vores opgave at klæde ledere og HR på til at håndtere alle de nye krav, der opstår. I teori, men i særdeleshed i praksis. 

Andre læser også

Ledelse af diversitet, inklusion og lige muligheder

Det handler ikke om at erkende fortidens synder med skyld og skam, men om at indse, at vi alle er biased og har ansvaret for at skabe inkluderende ledelse. Læs interview med CBS-professor Sara Louise Muhr.

Har du spørgsmål?

Anja Neiiendam
Direktør, Direktionen

T: +45 5154 4182
M: ane@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.