Hemmeligheden bag en organisations succes er ofte stærke teams. Det er i højere grad end nogensinde grupper frem for enkeltpersoner, der er med til at gøre en forskel. Men hvordan styrker vi effektiviteten i teamarbejdet?
Hvordan sikrer du som leder, at relationer og hierarkier i grupper og teams er baseret på kompetence - ikke på dominans, anciennitet eller ligefrem bluf? Hvad siger forskningen? Og hvad betyder det, at remotearbejde er blevet en realitet?
Deltag selv i diskussionen på dette CfL-Klubhusmøde, hvor du møder:
Ved tilmelding kan du vælge mellem at deltage i CfL-Klubhusmødet fysisk i København eller online via zoom.
Ved Peter Holdt Christensen, lektor på CBS, Institut for Management, Politik og Filosofi
Et godt og effektivt samarbejde fordrer et bredt spektrum af færdigheder, især når opgaverne er komplekse, eller når man arbejder under tidspres. Men hvad fremmer og hæmmer samarbejdet? Og hvad skal man som leder være særlig opmærksom på, nu hvor remotearbejde er blevet hverdag på mange arbejdspladser?
Glæd dig til at møde Peter Holdt Christensen, der forsker i motivation, videndeling, samarbejdsstrukturer og fysiske rum. Hans seneste forskningsprojekt handler om hybridarbejde: Balancen mellem nye og gamle måder at arbejde på.
Ved Mette Nørr Gantzhorn, selvstændig rådgiver
Du har håndplukket de skarpeste talenter, der har udviklet det mest forrygende produkt. Alligevel vender markedet ryggen til. Hvad er der gået galt?
En forklaring kan være, at du har fokuseret alt for meget på enkeltindivider frem for at sikre dig, at teamet som helhed har de kompetencer, der skal til. Du har overset den kognitive diversitet.
Det mener Mette Nørr Gantzhorn, der i mange år har arbejdet med diversitet og inklusion i bl.a. Novo Nordisk. Få hendes bud på, hvordan du skaber bedre teams ved at sætte fokus på kognitiv diversitet. Hvad kræver det? Hvad er forudsætningerne?
Ved Pernille Grove, seniorrådgiver i CfL og dagens vært
Der er mange elementer på spil, hvis vi skal udnytte det fulde potentiale i et team. Pernille Grove, der er erhvervspsykolog, har valgt tre nedslag: