Kunstig intelligens: En opsang og seks anbefalinger
Interview med Mikkel Flyverbom, professor i kommunikation og digitale forandringer på CBS. Læs hans seks gode råd om ledelsesansvaret i digitaliseringsprojekter.
Når vi taler om en god kommunikator, tænker vi ofte på hvor god vedkommende er til at formidle sit stof og skabe forståelse mv. for sine synspunkter hos sine modtagere. Vi tænker sjældnere på, at en god kommunikation kræver, at der bliver lyttet, og at kommunikatoren også selv skal evne kunsten at lytte. Kommunikation er jo intet værd, hvis der ikke bliver lyttet.
Hvordan bliver du så en bedre lytter?
Management konsulenten Gary Copeland har defineret 6 niveauer for lytning gående fra :
Ved at bevæge dig frem til lytteniveau 6 vil du blive mere nærværende og empatisk lyttende. Det vil i højere grad ske på fortællerens præmisser, og du vil opnå, at fortælleren åbner mere op for sine tanker og refleksioner. Det vil give fortællingen mere substans og gør den mere intelligent. Og dermed mere udbytterig for lytteren.
I denne tid, hvor effektivitet står højt på dagordenen, er det da ret interessant - for hvor ofte hører vi ikke om folk, der fra deres chefer, kolleger, ægtefæller mv. oplever at blive lyttet til med forlods skepsis, kritik, utålmodighed eller bedrevidenhed. Det skader kommunikationen og gør den sværere for både fortæller og lytter.
Som lytter kan du selv beslutte dig for dit udbytte af samtalen – Du kan beslutte dig for at fortælleren ikke er værd at høre på og du får sandsynligvis ret. Og du kan beslutte dig for, at det, som fortælleren vil oplyse dig om, er mægtigt berigende og interessant, og du får sandsynligvis ret.
Så hvorfor ikke blive en mere effektiv lytter ved at indstille dig på en udbytterig samtale – du vil sandsynligvis få det.
Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.
Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.
Interview med Mikkel Flyverbom, professor i kommunikation og digitale forandringer på CBS. Læs hans seks gode råd om ledelsesansvaret i digitaliseringsprojekter.
Den vigtigste faktor i det fleksible arbejde er autonomien, viser ny CfL-Undersøgelse. Det stiller særlige krav til lederne.
Siden pandemien i foråret 2020 lukkede landet ned, har CfL i fire forskellige undersøgelser kortlagt forandringer og trivsel på danske arbejdspladser. Få adgang til det unikke materiale.
Både ledere og medarbejdere ser ud til at have fundet formlen for fleksibilitet med én, måske to hjemmearbejdsdage om ugen, viser ny CfL-undersøgelse foretaget i samarbejde med Human Engage.