Det er en bølgegang frem for en lineær proces.

Joan Rokkjær, HR og udviklingschef i LB Forsikring. Joan deltog på Resilient Leadership på Saïd Business School, Oxford University, i foråret 2018.

”På Resilient Leadership blev fænomenet behandlet på en holistisk måde, og det var en styrke, at det både blev udfoldet i en organisatorisk, personlig og praktisk kontekst. Det gav god mening, at resiliens-begrebet kan være på færde i forskellige kontekster og se forskellig ud i forskellige sammenhænge. Det tilførte perspektiver og dimensioner, som var meget brugbare.

På dansk taler vi om robusthed. Det kan godt blive lidt forsimplet. Resiliens-begrebet er dynamisk. Det er en bølgegang frem for en lineær proces. Hvis du for eksempel bliver udsat for en voldsom begivenhed er tiden en faktor, og det påvirker dit resiliens-niveau eller -evne.

Jeg husker også, at vi blev præsenteret for en case, der viste, at det ikke nødvendigvis er ildsjælene, der rummer størst resiliens, men derimod de mere pragmatisk indstillede medarbejdere. Det var overraskende. I mange sammenhænge er engagement og dedikation noget, der efterspørges, især hvis dit arbejde handler om at gøre noget godt i verden. Det var tilfældet i den pågældende case, men det interessante perspektiv var, at det var de mest dedikerede medarbejdere, der var i størst risiko for at brænde ud. Det var ildsjælene, der havde sværest ved at håndtere forhindringer som for eksempel manglende bevillinger. Det var virkelig interessant."

 

Læs mere om udviklingsforløbet Resilient Leadership

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Martin Winther Nørlev

Martin Winther Nørlev
Kursuschef

T: +45 2628 9572 
M: mwn@cfl.dk 

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Lederne slår sig hårdt på bløde mål

Priden blev en opvisning i, at ledelsesbeslutninger er komplekse. Esg-mål udfordrer os, når de ikke er rodfæstet i virkeligheden, skriver CfLs direktør Thomas Hanssen.

"SLII® er som at have et kørekort for ledelse"

Ledelseskonceptet SLII har en lang historik i Danfoss anført af HR Director Wicky Skareløkke, der bruger konceptet på tværs af landegrænser og ledelsesniveauer. Læs, hvorfor hun er så begejstret for det.