Teamkompasset viser vejen til samarbejde

Sådan bruger du forskellighed og mangfoldighed som en styrke.   

Af Hafdis B. Thorsteinsdottir, Relations Manager i CfL, oktober 2020

Teamudvikling er et evigt tilbagevendende tema. På trods af coronakrise og øget hjemmearbejde, står samarbejdet og kollegaerne stadig centralt i forhold til vores trivsel og jobtilfredshed.

Mange af de opgaver, vi løser i vores arbejde, kræver, at flere bidrager med deres input og vinkel og løser forskellige dele af en opgave.

Forskellighed og mangfoldighed er værdifuldt i denne sammenhæng, fordi det sikrer, at vi kommer hele vejen rundt om en opgave.  Ligner vi hinanden for meget, risikerer vi at have de samme synspunkter og bekræfte hinanden lidt for meget, og vi risikerer at sidde fast i de samme blinde vinkler.

Forskellighed og mangfoldighed kan samtidigt udgøre en udfordring, når vi samarbejder. Vores tilgang til at løse opgaver, vores måde at kommunikere på, og vores særlige interesse for specifikke dele af opgaveløsningen er forskellige i forskelligartede teams.

Det kan skabe grobund for irritation og samarbejdsvanskeligheder, som jo ikke er befordrende for hverken effektivitet eller trivsel. 

De naturlige præferencer

Forståelse for hinandens tilgang og for værdien af hinandens forskellige bidrag kan være en væsentlig forudsætning for, hvorvidt samarbejdet bliver frugtbart eller ej.

Teamudvikling er en investering i samarbejdet, idet udvikling bidrager til skabe indsigt og styrke de relationer, der grundlæggende danner fundamentet for alt samarbejde.

Læs også: ”Deltagerne var begejstret for temakompasset, fordi de kunne se sig selv i det”

JTI er et af de værktøjer, der kan bidrage til at skabe denne forståelse og indsigt. 

Teamkompasset som værktøj bygger direkte ovenpå JTI og kæder grundlæggende typerne sammen med teammedlemmernes naturlige interesse i forskellige dele af opgaveløsningen.

Det udmønter sig i 8 forskellige teamroller som for eksempel Nytænker eller Organisator, der naturlig appellerer til forskellige typer.

Teamkompasset kan således tydeliggøre, hvilke dele af opgaven den enkelte har en naturlig interesse i at løse. Samtidigt giver det indblik i, hvor gruppen som helhed har sine naturlige styrker og blinde vinkler. 

Læs mere om Teamkompasset og find det næste kursus her

Jungian Type Index

Turn differences into benefits – increased understanding, better collaboration, better results.

Guide til tests som ledelsesværktøj

Ved at bruge forskellige testværktøjer, kan du få en bedre dialog og bedre beskrive og forudsige adfærd. Marie Kirkegaard, seniorrådgiver i CfL, forklarer hvordan.

Brain-Based Descriptions of the 8 Jungian Types

A century ago, the famous Swiss psychiatrist Dr. C.G. Jung described eight ways people function. Like right versus left handedness, we develop preferences—our gifts. Here you can read about the Eight Cognitive Processes.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

 

Cristian Willum Gade
Senior Relations Manager

T: +45 51 54 41 04
M: cwg@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Læs mere om personlighedstest

Helt i orden, at folk stiller krav til arbejdslivet

Der er fire generationer på arbejdsmarkedet nu. Hvis vi i de ældre generationer prøver at lytte, så kan vi høre væsentlige budskaber, fremfor bare at kløjs i at unge ofte formulerer sig meget personligt med udgangspunkt i egne nære behov.

Ny bog: Vi lærer hele arbejdslivet

Læring er motoren i al udvikling og forandring på arbejdspladsen, og derfor bør alle ledere tage erhvervspædagogikken til sig. Det skriver seniorrådgiver Annette Franck i sin nye bog.

E-bog om personlighedstest

Personlighedstests er et enormt værdifuldt værktøj til rekruttering og medarbejderudvikling. I denne e-bog gennemgår vi personlighedstests fra A-Z.