Lær om ledelse

Kom godt fra start som ny leder

Ny leder - hvad nu? Er du nyudnævnt leder, eller har du ambitioner om at blive leder? Hos CfL er vi klar til at hjælpe dig med at komme videre på din lederrejse uanset om du er topleder eller leder in spe. Vi har nemlig i mere end 125 år hjulpet med at udvikle ledere til næste niveau.

At være leder handler helt grundlæggende om at lede og skabe resultater gennem andre. Men hvad vil det sige at lede? Og hvordan sætter du dig selv, teamet og organisationen de rette mål, så I kan se at den retning, du leder i også giver de rette resultater? Kort sagt: Ledelse er ikke bare et ord med en simpel definition, en titel.

Ledelse er en disciplin. Og den kan heldigvis læres. Det kræver dog, at du kan bruge dine personlige styrker optimalt, og at du er klar til at tilegne dig og bringe en række ledelsesværktøjer i anvendelse i  din nye hverdag som leder. Det kan du lære på vores kurser, og udvikle sammen med andre på vores netværk for ledere.

Hvad er dit næste skridt som leder?

Hvad er dine muligheder som ny leder? Chefrådgiver Gitte Madsen fortæller, hvordan CfL kan hjælpe dig godt fra start med din lederkarrierer.

Har du overvejet et kursus i ledelse?

Vores kursus i grundlæggende ledelse er det helt rigtige udgangspunkt for mange

Grundlæggende ledelse

Grundlæggende ledelse er et ledelseskursus for dig, der er ny eller kommende leder. På CfLs intensive kursus i grundlæggende ledelse får du dine basiskundskaber på plads, en øget forståelse for lederrollen og en stor værktøjskasse, som kan hjælpe dig i hverdagen som leder.

Kurset forløber over to dage, hvor du vil blive klædt på med ny teoretisk viden, men også få rig mulighed for at arbejde med det, du lærer i praksis, så du kan implementere det i din arbejdsdag og organisation.

Du kan læse meget mere om kurset Grundlæggende ledelse her.

Kort om kurset 

Sammen med andre relativt nyudnævnte ledere og kommende ledere, der gerne vil være klædt godt på til lederrollen, kommer I på kurset til at arbejde med og lære om følgende:

 • Hvad er ledelse og dilemmaer i ledelse
 • Lær at træde i karakter som leder
 • Hvad vil du stå for som leder?
 • Lederrollen i et strategisk perspektiv – mål og mening
 • Delegering og situationsbestemt ledelse
 • Ledelsesværktøjet Feedback
 • Sådan håndterer du vanskelige samtaler
Bliv klædt endnu mere på til at lede

Kursusforløbet Den ny leder tager dig gennem et intensivt udviklingsforløb

Den nye leder

Lederudviklingsprogrammet ”Den nye leder” skaber et unikt fundament for dig, der er relativ ny leder, eller ikke tidligere har taget en lederuddannelse. Programmet klæder dig på til at håndtere de ledelsesmæssige udfordringer, du møder, og du får et solidt udgangspunkt for at udvikle dig selv, dine medarbejdere og dine resultater.

Du kan læse meget mere om kurset Den nye leder her.

Dit udbytte

 • De kompetencer, der er afgørende for din succes i lederrollen.
 • Konkrete ledelsesværktøjer og mulighed for at træne dem.
 • Et sikkert og solidt fundament at stå på her og nu, samtidig med at du bliver bevidst om dine udviklingsmuligheder og ønsker til din karriere.
 • Du bliver skarpere på dine personlige mål og dine udfordringer og talenter som leder.
 • Du lærer, hvordan du undgår ensomheden i den nye rolle.

Fem fejl nye ledere ofte begår – gør du?

Du har netop fået dit første lederjob, og er både spændt, begejstret og nysgerrig på din nye rolle. Måske kommer du fra en rolle som specialist, eller måske har du selv søgt en lederstilling, fordi du finder det attraktivt og har lyst til at prøve kræfter med lederudfordringen.

Uanset hvad der er din baggrund og din motivation, så står du over for en helt ny opgave, og der er en række ting, du skal være opmærksom på. Herunder finder du fem udbredte fejl.

 1. Kender ikke ledelsesrummet
 2. Søger ikke støtte
 3. Drukner i driften
 4. Har ikke afstemt forventningerne
 5. Glemmer at opsøge feedback

Er du nysgerrig på, hvordan du undgår disse (og fem andre), så har vi samlet 10 råd til nye ledere i vores e-bog af samme navn. 

E-bogen giver dig

 • Kend dit ledelsesrum
 • Afstem forventningerne
 • Kend dig selv og dine medarbejdere
 • Planlæg og prioriter din tid
 • Husk at uddelegere
 • Find ledelsesbalancen 
 • Giv og efterspørg feedback
 • Tag den svære samtale
 • Håndter konflikter
 • Søg støtte
 • Ekstramateriale - Coaching

Hvert råd bliver understøttet af en dybdegående artikel. 

Tilbud fra CfL

Må vi investere tid og erfaring i dig?

Hos CfL mener vi, at god ledelse er noget, der skal investeres tid i. Vi skal alle klædes på til det ansvar, som følger med lederopgaven.

Men hvor skal man starte som ny leder? Det kan være svært selv at identificere det rigtige udviklingsområde. Det vil vi rigtig gerne give dig vores bud på med udgangspunkt i din særlige situation.

Derfor tilbyder vi dig muligheden for at få 30 minutters personlig rådgivning online, hvor vores erfarne seniorrådgiver Susanne Hommelgaard vil hjælpe dig med at komme godt videre.

Udfyld formularen og book en gratis 1-1 sparring med en erfaren rådgiver

For at vi må gemme og behandle de indtastede data skal du acceptere vores privatlivspolitik

Kort om ledelseshuset CfL

CfL er ejet af medlemmerne, der tæller både private og offentlige virksomheder. Vi er en nonprofitorganisation, og vi ynder at kalde CfL for et klubhus for ledere. Hvis din virksomhed er medlem af CfL, har du og dine lederkolleger gratis adgang til en række ydelser, møder og arrangementer. Vi udbyder alt fra længerevarende lederprogrammer til korte specialkurser. Altid i en kombination af forskning og praksis.

Er din arbejdsgiver ikke medlem af CfL, så kan du stadig deltage på vores lederkurser, der blandt andet klæder nye og kommende ledere på til at kunne gå fra rollen som kollega til leder med succes.

Hos CfL tilbyder vi lederkurser på alle niveauer. Og så har vi et omfattende program af tests, der kan fungere som redskaber i HR-afdelingen, når kommende ledere skal identificeres i og udenfor organisationen.