Ledelse af den grønne omstilling
CfL-Klubhusmøde
Bæredygtighed, cirkulær økonomi, klimatiltag eller grøn omstilling. Begreberne bruges i flæng, men formålet er det samme: Vi skal omlægge den måde, vi producerer og forbruger energi på, og det griber dybt ind i vores forretningsmodeller. Og det gælder på alle niveauer i organisationen.
På dette CfL-Klubhusmøde ser vi på den strategiske proces, vi står over for, når vi arbejder med grøn omstilling. Hvordan kommer vi i gang? Hvilke analyser, valg og fravalg kalder den grønne udvikling på? Hvilket ansvar har vi hver især?
Dagens vært er Michael Tolstrup, chefrådgiver i CfL. Klubhusmødet holdes i samarbejde med Dansk Erhverv.
Se udbygget program neden for. Ved tilmelding kan du vælge mellem fysisk deltagelse hos CfL i København eller online via zoom.
Ved Michael Tolstrup, chefrådgiver i CfL
I dag skal alle nye strategier i alle typer af organisationer forholde sig til den grønne omstilling. Det lyder som endnu en stor - nødvendig - opgave, men i princippet adskiller selve strategiarbejdet sig ikke fra andre gode eller dårligt designede strategiprocesser.
Når det så er sagt, findes der en række konkrete strategielementer, som du og din ledergruppe med fordel kan forholde jer til for at sikre en grøn strategi. Få inspiration til, hvordan I kan designe strategiprocessen, så grønne mål og konkurrencemæssige fordele opstår gennem jeres strategiske valg.
Ved Andreas Hastrup Clemmensen, chefkonsulent, Klima, energi og miljø, Dansk Erhverv
Du har sikkert hørt om ecodesign, produktpas og andre festlige EU-forordninger, men de færreste kan forestille sig, i hvor høj grad nye krav fra Bruxelles vil vende op og ned på forretningsmodeller og strategiplaner.
I dette oplæg giver Andreas Hastrup Clemmensen det store overblik over, hvordan EU-direktiver vil påvirke både produkter og sektorer – uanset hvor i værdikæden, du befinder dig. Bliv klædt på til en fremtid, hvor cirkularitet og dokumentation er en integreret del af din forretning.
Ved Trine Pondal, Head of Sustainability and Social Responsibility, Flying Tiger Copenhagen
De senere år har Flying Tiger Copenhagen arbejdet intensivt med grøn omstilling i hele værdikæden: Fra design og materialer over logistik til drift af butikkerne.
Glæd dig til at møde Trine Pondal, der er uddannet etnolog suppleret med en MBA i cirkulær økonomi. Få indblik i virksomhedens strategiske analyser og hør, hvordan globale fakta kan flytte den grønne dagsordenen fra bæredygtighedsafdelingen til direktionskontoret.
Ved Dewi Dylander, underdirektør i PKA med ansvar for ESG, policy & internationale forhold
PKA investerer over 12 pct. af sin formue i klimaprojekter, og har en ambition om at øge sine investeringer i den grønne omstilling. Ud over Paris-aftalen fra 2019 har pensionskassen bundet sig til en lang række globale initiativer, rapporteringer og målsætninger.
Hør, hvorfor og hvordan PKA arbejder med grønne og også sociale investeringer. Ikke alene i forhold til ESG og nye lovkrav, men også for at påvirke politikere og samarbejdspartnere. Hvordan ser udviklingen ud? Hvordan kommer biodiversitet ind i billedet? Og hvor er PKA om fem år?