CfL-Klubhusmøde

Ledelse af den grønne omstilling

Kopi Af Klubhusmøde Ledelse Af Den Grønne Omstilling 2023

Bæredygtighed, cirkulær økonomi, klimatiltag eller grøn omstilling. Begreberne bruges i flæng, men formålet er det samme: Vi skal omlægge den måde, vi producerer og forbruger energi på, og det griber dybt ind i vores forretningsmodeller. Og det gælder på alle niveauer i organisationen.

På dette CfL-Klubhusmøde ser vi på den strategiske proces, vi står over for, når vi arbejder med grøn omstilling. Hvordan kommer vi i gang? Hvilke analyser, valg og fravalg kalder den grønne udvikling på? Hvilket ansvar har vi hver især?

Dagens vært er Michael Tolstrup, chefrådgiver i CfL. Klubhusmødet holdes i samarbejde med Dansk Erhverv.

Se udbygget program neden for. Ved tilmelding kan du vælge mellem fysisk deltagelse hos CfL i København eller online via zoom. 

Hvad er en grøn strategi?

Ved Michael Tolstrup, chefrådgiver i CfL

I dag skal alle nye strategier i alle typer af organisationer forholde sig til den grønne omstilling. Det lyder som endnu en stor - nødvendig - opgave, men i princippet adskiller selve strategiarbejdet sig ikke fra andre gode eller dårligt designede strategiprocesser.

Når det så er sagt, findes der en række konkrete strategielementer, som du og din ledergruppe med fordel kan forholde jer til for at sikre en grøn strategi. Få inspiration til, hvordan I kan designe strategiprocessen, så grønne mål og konkurrencemæssige fordele opstår gennem jeres strategiske valg. 

Overblik: Her er alle de nye krav fra EU

Ved Andreas Hastrup Clemmensen, chefkonsulent, Klima, energi og miljø, Dansk Erhverv

Du har sikkert hørt om ecodesign, produktpas og andre festlige EU-forordninger, men de færreste kan forestille sig, i hvor høj grad nye krav fra Bruxelles vil vende op og ned på forretningsmodeller og strategiplaner.

I dette oplæg giver Andreas Hastrup Clemmensen det store overblik over, hvordan EU-direktiver vil påvirke både produkter og sektorer – uanset hvor i værdikæden, du befinder dig. Bliv klædt på til en fremtid, hvor cirkularitet og dokumentation er en integreret del af din forretning. 

Indblik: Sådan arbejder Flying Tiger med bæredygtighed

Ved Trine Pondal, Head of Sustainability and Social Responsibility, Flying Tiger Copenhagen

De senere år har Flying Tiger Copenhagen arbejdet intensivt med grøn omstilling i hele værdikæden: Fra design og materialer over logistik til drift af butikkerne.

Glæd dig til at møde Trine Pondal, der er uddannet etnolog suppleret med en MBA i cirkulær økonomi. Få indblik i virksomhedens strategiske analyser og hør, hvordan globale fakta kan flytte den grønne dagsordenen fra bæredygtighedsafdelingen til direktionskontoret. 

Investering: Ledelse af bæredygtighed

Ved Dewi Dylander, underdirektør i PKA med ansvar for ESG, policy & internationale forhold

PKA investerer over 12 pct. af sin formue i klimaprojekter, og har en ambition om at øge sine investeringer i den grønne omstilling. Ud over Paris-aftalen fra 2019 har pensionskassen bundet sig til en lang række globale initiativer, rapporteringer og målsætninger.

Hør, hvorfor og hvordan PKA arbejder med grønne og også sociale investeringer. Ikke alene i forhold til ESG og nye lovkrav, men også for at påvirke politikere og samarbejdspartnere. Hvordan ser udviklingen ud? Hvordan kommer biodiversitet ind i billedet? Og hvor er PKA om fem år? 

Har du spørgsmål?

 

Lene Buddike
Administrativ assistent

T: +45 5154 4139
M: lbu@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Kommende arrangementer

Inspirationsmøder

Hvor godt kender du CfL? Deltag i online intromøde

Mød direktør Anja Neiiendam og få en introduktion til CfL. Hør, hvordan du kan sikre dig, at I får størst muligt udbytte af jeres medlemskab. Ikke-medlemmer er mere end velkomne.

DKK Gratis / Åbent for alle

2. oktober 2023

1 dage

Online

CfL-Klubhusmøde

Ledelse af digital transformation

Hvad er det, vi vil opnå? Hvordan understøtter teknologien vores strategi? Hvad er ledelsens rolle og forestillingskraft, og har vi det team, der kan drive den digitale transformation?

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

6. oktober 2023

1 dage

CfL