Konference

Ledelse på tværs af generationer

Hero Ledelse På Tværs Af Generationer 2023

For første gang er vi op til fem generationer på arbejdspladsen samtidig. Vi har brug for alle, så hvordan gør vi det til en succes? 

Det er temaet, når CfL i samarbejde med AS3 indbyder til stor konference om ledelse på tværs af generationer. Mød en række af landets fremmeste eksperter og praktikere og få deres perspektiver på, hvordan god generationsledelse kan booste kreativiteten, innovationen og effektiviteten. 

Hør, hvordan vi skaber psykologisk tryghed for alle, hvordan vi lykkes i vores rekruttering, og hvilke fællesskaber vi kigger ind i på fremtidens arbejdsplads.   

Deltag også i fordybelsesspor, hvor du bliver præsenteret for ny forskning om generationsledelse, konkrete cases og ledelsesværktøjer.  

Glæd dig til en dag i selskab med:

Christian Ørsted, ledelsesrådgiver, foredragsholder og forfatter til bestsellerbøgerne Livsfarlig Ledelse og Fatale Forandringer
Emilia van Hauen,
kultursociolog, forfatter og foredragsholder med fokus på ledelse af unge 
Liv Soelberg Andersen, udviklingschef og kommunikationsrådgiver i Publico
Julie Kallesøe Odefey, Head of Marine People Strategy & Director i A.P. Møller – Mærsk
Karen Christina Spuur, ledelseskonsulent, forfatter og tidl. lektor på Cphbusiness 
Sara Vergo, formand for Djøf 
Thomas Hjortenberg, erhvervsskattedirektør i Skattestyrelsen
Jesper Brask Fischer, programchef i PFA 
Thomas Lange, erhvervspsykolog og ledelseskonsulent i AS3 Transition
Marianne Adelhardt Jensen, erhvervspsykolog og ledelseskonsulent i AS3 Transition 
Carsten Agerlin, fagchef i AS3 Transition
Reno Månsson, chefrådgiver i CfL
Anja Neiiendam, direktør i CfL, dagens moderator

Læs udbygget beskrivelse nedenfor. Download programmet 

Dagens keynotes

Generationer mødes og sød musik opstår?

Ved Thomas Lange, erhvervspsykolog og ledelseskonsulent i AS3 Transition

Potentialet er enormt, når fem generationer mødes på fremtidens arbejdsplads. Men hvordan undgår vi, at stereotyper og stigmatisering spænder ben for det gode samarbejde? Hvordan gør vi forskelle i erfaring, motivation og adfærd til en fordel fremfor en faldgrube? Og hvad er lederens fornemmeste opgave i et generationsdiverst team?

Bliv klædt på, når Thomas Lange sætter scenen for en dag i generationsledelsens tegn og ridser de største udfordringer og potentialer op.

Plads til alle: Sådan arbejder du med psykologisk tryghed

Ved Christian Ørsted, ledelseskonsulent og bestsellerforfatter

Høj diversitet og aldersspredning på arbejdspladsen kan booste både kreativiteten, innovationen og effektiviteten – hvis de rette forudsætninger vel at mærke er til stede.

Som fagredaktør på den danske udgave af Amy Edmondson's bog "Den frygtløse organisation" ved Christian Ørsted om nogen, hvad der er på spil, når spørgsmål, tvivl eller uenigheder mødes med hån eller ligefrem straf. I dette oplæg udfolder han begrebet psykologisk tryghed og viser, hvorfor psykologisk tryghed eller sikkerhed er en af de vigtigste ressourcer, når vi skal håndtere fejl, være innovative og samarbejde effektivt. 

Christian Ørsted er kendt og anerkendt for bestseller-bøgerne Livsfarlig Ledelse og Fatale Forandringer. Han er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere. 

Ung leder: Nysgerrighed er vejen frem

Ved Julie Kallesøe Odefey, Head of Marine People Strategy & Director i A.P. Møller – Mærsk

Da 30-årige Julie Odefey for to år siden trådte ind ad døren som nyslået Director med HR-ansvaret for ca. 2.500 europæiske søfarende, var hendes første gerning at fejre 40-års jubilæum for en af sine ledere...

Resten af historien får du på konferencen, hvor ét af Julies hovedbudskaber er, at vi skal kunne omfavne og udfordre forskelle. Vi skal forblive nysgerrige på evner og samarbejder – uanset alder. 

Julie Odefey, der i dag er 32 år, blev ansat i A.P. Møller - Mærsk samtidig med, at hun færdiggjorde sin kandidatuddannelse i psykologi. Hun er siden blevet leder af ledere og blev i 2021 kåret som Talent100 af Berlingske. Glæd dig til at møde Mærsk-direktøren og høre om hendes egen karriere og erfaringer med ledelse på tværs af generationer. 

Employer branding: Tiltræk kvalificeret arbejdskraft – i alle aldre

Ved Liv Soelberg Andersen, udviklingschef og kommunikationsrådgiver, Publico

Organisationer i alle brancher kæmper side om side om at gøre sig lækre over for nye, potentielle medarbejdere. Men hvordan er det nu lige, I bærer jer ad med at tiltrække de bedste kandidater?

Systematisk arbejde med employer branding kan styrke jeres evne til at tiltrække talenter, så både de unge, de ældre og alle indimellem oplever lige præcis jeres arbejdsplads som attraktiv.

Vi zoomer ind på rekrutteringskommunikation, der virker, når Liv deler de vigtigste anbefalinger til målrettede budskaber, valg af kanaler og en effektiv employer branding strategi.

Er din organisation woke nok? Hvis du altså vil tiltrække de unge

Ved Emilia van Hauen, kultursociolog og forfatter

Hvad gemmer der sig i hvepsereden bag begreberne woke og anti-woke? Din virksomhed kommer ikke uden om at forholde sig til det, hvis I vil tiltrække og fastholde de unge generationer. Og dur det overhovedet at tænke i fastholdelse?

Få et kig ind i fremtidens arbejdsmarked, hvor 50% af jobbene endnu ikke er opfundet. Bliv klogere på unges værdier og neo-tribale-fællesskaber. Hvad betyder det for din lederrolle? Hvad virker, og hvad virker slet ikke? 

Fordybelsesspor kl. 13:00-13:45. Vælg mellem tre forskellige: 

Fasthold seniorer med en attraktiv senkarriere

Ved Jesper Brask Fischer, programchef i PFA og Carsten Agerlin, fagchef i AS3 Transition

Hvem bør tage initiativet til en samtale om senkarriere? Hvilken alder skal medarbejderen have? Og hvordan sikrer vi fleksibilitet og fælles planlægning? Gensidige forventninger til seniormedarbejderens sidste år i jobbet er et udtryk for ansvarlig ledelse. Det er samtidig en god forretning, for det er svært at erstatte viden, erfaringer og kompetencer med kort varsel.

PFA hjælper danske organisationer med overgangen mellem arbejdsliv og pension, og deres seneste undersøgelser viser tydeligt, at der er behov for nye initiativer, da de færreste virksomheder har strategien på plads. 

Zapperne: Sådan leder du den unge generation

Ved Karen Christina Spuur, ledelseskonsulent og forfatter. 

De er ikke alene svære at tiltrække. De har også tårnhøje forventninger til deres kommende arbejdsgiver. Generation Z - zapperne eller curlinggenerationen - har ramt arbejdsmarkedet, og mange ledere oplever, at de unge medarbejdere er krævende, feedbackhungrende og ledelsestunge. Er det fordi, vi ikke forstår de unge og ser deres potentiale?

Glæd dig til highlights fra forskningsprojektet og bogen ”Ledelse af unge. Tiltræk og fasthold med nærværende ledelse”, når Karen Christina Spuur sætter spotlight på, hvad der har formet Generation Z. Hvordan kan nærværende ledelse øge fastholdelsen? 

Tag hånd om konflikterne: "Boomers er bare altid så …" 

Ved Marianne Adelhardt Jensen, erhvervspsykolog og ledelseskonsulent, AS3 Transition

Generationsforskelle går ofte igen som forklaring på kløfter og konflikter mellem kolleger på jobbet. Er der noget, vi mennesker elsker, er det nemlig at sætte andre mennesker i (alders)bås. Men er vi ikke opmærksomme, risikerer vi, at stereotyper og stigmatisering spænder ben for det gode samarbejde på tværs. Det er nemlig ikke vores forskelle, der skiller os ad. Det gør derimod vores manglende evne til at anerkende og acceptere dem.

Vær med, når Marianne gør os klogere på, hvordan vi undgår, at generationsbias løber afsted med os og op ad konflikttrappen. 

Fordybelsesspor kl. 13:55-14:40. Vælg mellem tre forskellige: 

Bedst over 60: Fakta, myter og handlingsplaner

Ved Sara Vergo, formand for Djøf

Vi skal være bedre til at hylde de erfarne på arbejdsmarkedet. Derfor tog Djøf i efteråret 2022 initiativ til at hædre 60 personer over 60 år med kampagnen Bedstover60. Kampagnen har givet stor genklang, da der stadig er meget at komme efter, når det gælder beskæftigelsesfrekvensen for mennesker over 60, selv om det generelt går godt med beskæftigelsen i Danmark.  Men arbejdsmarkedet af i dag er præget af fordomme om forskellige aldersgruppers evner og karakteristika.

Mød Djøfs formand, Sara Vergo, og hør meget mere om fakta og myter. Hvad skal der til - både menneskeligt og samfundsøkonomisk - for at holde på de erfarne?   

Fra fyringsrunder til massiv rekruttering af unge

Ved Thomas Hjortenberg, erhvervsskattedirektør i Skattestyrelsen

Over en 10-årig periode blev antallet af medarbejdere i det daværende SKAT reduceret med op mod 40 pct. Sparekursen hører nu fortiden til, og i dag ansætter Skattestyrelsen i stor skala som led i genopretningen af skattevæsenet. En af konsekvenserne er, at medarbejderstaben består af hhv. meget unge og meget erfarne medarbejdere. Det stiller krav til god ledelse på tværs af generationer – for både at tiltrække de nye og sikre fortsat udvikling af de erfarne.

Hør, hvordan Thomas Hjortenberg og hans organisation arbejder med at bygge bro mellem to meget forskellige generationer. 

Glem alderen. Sæt fokus på kompetencer og engagement

Ved Reno Månsson, chefrådgiver i CfL 

Savner du et ledelseskoncept, der på tværs af generationer øger både arbejdsglæden og virksomhedens resultat? Så skal du lede situationsbestemt.

Med konceptet SLII ® forener vi medarbejderens kompetence og engagement med din egen ledelsesstil. Ideen er enkel: Forudsætningen for at en opgave bliver løst med et tilfredsstillende resultat og af en tilfreds medarbejder handler udelukkende om, at den enkelte medarbejder har de rette kompetencer og er engageret i opgaven. Og alderen? Den har kun betydning, hvis vi taler om opgavespecifik erfaring. 

Tilmeld dig nedenfor. Husk, at du sparer 25% på de efterfølgende billetter, hvis du tager én eller flere kolleger med.

Download program

Har du spørgsmål?

Pia Fuglsang

 

Pia Fuglsang Bach
Communitychef

T: +45 5154 4149
M: pba@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik