Ny i personaleledelse

Mangler du værktøjer til dit første ledelsesjob?

Som ny leder er du ofte på usikker grund; du er uden ledelsesmæssig erfaring og har ofte ikke meget andet end dine værdier og sund fornuft som ballast i den nye funktion. Du savner sandsynligvis også konkrete værktøjer til at løse dagligdagens ledelsesdilemmaer.

CfLs INDIKATOR™ om Ledelsesberedskab viser, at godt 90 procent af lederne har prøvet at skifte lederjob, men kun få har oplevet, at de blev hjulpet godt på plads i den nye rolle. Det er spild af lederressourcer, og resultatet bliver alt for ofte, at det tager for lang tid, før lederen skaber resultater i den nye rolle.

På denne side har vi derfor samlet inspiration til dine udfordringer som ny leder.

 

Værktøjer til ledelse

CfLs kurser og uddannelser for nye ledere tager afsæt i hverdagens ledelsesdilemmaer, og hvad du som ny leder skal aflære og tillære dig, når du er gået fra at lede dig selv til at lede andre, for at få succes.

Vi har tilrettelagt vores tilbud af kurser og programmer således, at du har mulighed for at vælge, hvor dybt ned i udviklingen af din lederrolle du ønsker at gå. Du kan således vælge mellem kortere og længere kursusforløb og programmer for nye ledere. 

Se og sammenlign vores forløb til nye ledere her og vælg det der passer bedst til dine behov

Grundingredienserne for vores udbud af kurser for nye ledere er:

  •  indsigt i rollen som leder og hvordan du kan udfylde den
  •  øget selvindsigt og afklaring om dine personlige målsætninger
  •  udgangspunkt i dine udfordringer som leder
  •  din personlige lederudviklingsplan 
  •  netværk og coaching

Få papir på dine ledelseskompetencer

Marcos Lemus, Head of Graphics, Photography, Web-tv og Social Media hos Unisport A/S, beskriver sin deltagelse på CfLs kurser således:

"Det var verdens største øjenåbner. Alle, der bliver forfremmet fra specialist til leder, burde tage det kursus.

Når man er produktspecialist og bliver leder, kan det være svært at give slip på sin gamle rolle. Som specialist kan man løse alt, men det skal man ikke som leder. Man skal i stedet skabe nogle systemer, der kan løse problemer, og da jeg kom tilbage fra kurset, så jeg nogle stier til løsninger, hvor jeg før så problemer.Det var befriende, det gav mig ro i forhold til medarbejderne og mere personlig ro.

Jeg havde sat mig nogle mål under det første kursus, bl.a. om at løfte teamspirit, uddelegere mere og motivere bedre, men jeg tænkte 'hvordan i alverden skal jeg opnå alt det?' - Et år senere var jeg på et planlægnings- og effektivitetskursus, hvor vi bl.a. skulle få styr på vores e-mails, og der læste jeg en gammel mail med de mål, jeg havde sat et år tidligere. Jeg tænkte 'Wow, jeg har opnået det hele'. Jeg har øvet mig i coaching på mange familiemedlemmer, og de var virkelig taknemmelige for at få sådan et forløb, inden jeg prøvede det på arbejdet.

Mange ting kan man både bruge som leder og privat, f.eks. også konflikthåndtering. Jeg har været med til at løse konflikter blandt familie og venner. Efter de kurser er der ikke noget, jeg frygter ved at være leder.

Det bedste er at se ting gå op i en højere enhed. At få teams til at arbejde bedre sammen og få folk til at indse, at de kan meget mere, end de selv tror, og at de kan samarbejde på nye måder med andre afdelinger, også hvis der opstår konflikter, siger Marcos Lemus og præciserer - det bedste er egentlig, at jeg kan give nogle af de ting jeg har lært videre til andre og se dem vokse og få en bedre hverdag, fordi de kan løse flere ting selv."

Marcos Lemus har over de seneste år deltaget på følgende kurser: Fra faglig specialist til personaleleder, Lederen som coach, SLII® samt Konflikthåndtering.


Derudover har Marcos også deltaget på kurserne Distanceledelse samt Personlig planlægning og effektivitet.

Hvorfor kurser og programmer for nye ledere hos CfL

CfL har gennem 50 år arbejdet med målrettet udvikling af ledere. Vores erfaring og konstante fokus på optimering af vores kurser og programmer til nye ledere er din garanti for varigt udbytte.

Læs om vores tilbud af kurser og programmer for nye ledere nedenfor eller kontakt os og få sparring til at vælge det kursus eller program, der passer til dig.

Behov for råd og sparring?

Henrik Hvolbøll Eriksen
Senior Relations Manager
T: +45 2565 9000
E: her@cfl.dk

Henrik Graungaard
Chefrådgiver
T: +45 5154 4126
E: hgr@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Stil krav til lederkurserne

De færreste har et naturligt lederskab i sig. Selv den bedste leder kan blive bedre, hvis der skabes rammer for at lykkedes som leder og ikke mindst gives de relevante værktøjer.