Her finder du artikler om alt det, du kan opleve i CfL-Community

Som medlem af CfL har du og dine lederkolleger fri adgang til næsten alle CfL-Community's arrangementer, der hvert år danner rammen for at diskutere nye ledelsesmæssige udfordringer.

Forskning, cases og best practice er bærende elementer på arrangementerne, og det har vi omsat til en række artikler, som du kan læse her. I artiklerne møder du også CfLs rådgivere og andre eksperter, der deler ud af deres viden. 

Undersøgelser

CfLs undersøgelserne tager afsæt i aktuelle temaer, og de varierer fra år til år. Et eksempler er hybridarbejde, hvor CfL i samarbejde med Human Engage har stået i spidsen for en omfattende kortlægning af hybridarbejdet på de danske arbejdspladser. 

Andre undersøgelser hviler på et mindre datagrundlag, men de giver alligevel en klar indikation af, hvordan danske ledere tænker og agerer.  

Deltag i CfLs medlemsaktiviteter

Hvis din organisation er medlem af CfL kan du frit deltage i næsten alle medlemsaktiviteter sammen med dine HR- og lederkolleger. 

Du finder artikler med afsæt i CfL-Community's arrangementer og undersøgelser nedenfor.  

Bliv medlem af CfL

På trods af de mange fordele, er det ikke dyrt at blive medlem af CfL. Prisen varierer afhængig af din organisations størrelse, og medlemskabet gælder for alle ledere og HR. 

Læs artikler, cases, interviews og undersøgelser

Ledelse af diversitet, inklusion og lige muligheder

Det handler ikke om at erkende fortidens synder med skyld og skam, men om at indse, at vi alle er biased og har ansvaret for at skabe inkluderende ledelse. Læs interview med CBS-professor Sara Louise Muhr.

Ledelse og følgeskab, når aben følger med

Evolutionspsykologisk ledelsesforskning indikerer, at der findes seks arketypiske lederroller: krigeren, spejderen, diplomaten, dommeren, manageren og læreren. Læs uddrag af ”Aben følger med” af Troels Gottlieb.

6 principper i medledelse

Man skal prioritere fælles formål over enkeltpersoners præferencer. Det er et af Mette Aagaards i alt seks principper i styreformen medledelse, som hun beskriver indgående i sin nye bog Medledelse – Når teamet er chef.

Lederne slår sig hårdt på bløde mål

Priden blev en opvisning i, at ledelsesbeslutninger er komplekse. Esg-mål udfordrer os, når de ikke er rodfæstet i virkeligheden, skriver CfLs direktør Thomas Hanssen.

Et evigt forandret arbejdsliv?

Siden pandemien i foråret 2020 lukkede landet ned, har CfL i fire forskellige undersøgelser kortlagt forandringer og trivsel på danske arbejdspladser. Få adgang til det unikke materiale.

5 megatrends rammer din organisation i 2023

2023 bliver næppe det nemmeste år i verdenshistorien, så det handler om at være godt forberedt. Læs chefrådgiver Johnny Husens gennemgang af de største globale megatrends.

Kriseledelse? Tænk dig godt om

Du skal have styr på pengene og organisationen, men dit strategiske beredskab bør handle om lige dele forsigtighed og mod. Brug krisen til at nytænke, udforske og satse. Her er CfLs fem anbefalinger til strategisk ledelse i usikre tider.

Er fire dages arbejdsugen det forjættede land?

Måske. Hvis du påtager dig et større ledelsesansvar, og hvis dine medarbejdere er klar til at give køb på en form for frihed i opgaveløsningen til fordel for en anden . Læs interview med CBS-forsker Michael Pedersen.

Medarbejderne elsker det hybride arbejde

En til to hjemmearbejdsdage er blevet normen på de danske arbejdspladser, og jo flere hjemmearbejdsdage desto højere effektivitet, viser ny undersøgelse fra CfL og Human Engage. Det udfordrer lederne.

Hybridledelse: Dilemmaerne står i kø

I CfL møder vi alle modeller og holdninger til det hybride arbejde, men vi møder desværre også ledere og HR, der oplever det hele som en stor pærevælling.

De ekstroverte dominerer chefkontorerne

Ekstroversion er dominerende i tre ud af de fire mest udbredte lederprofiler, men introversion er på fremmarch. Det viser CfLs omfattende kortlægning af 160.000 JTI-profiler.

Ledergrupper skal i arbejdstøjet

Ny undersøgelse fra CfL dokumenter, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i de danske ledergrupper. Læs områdechef Henrik Graungaards udlægning og download rapport med resultater.

Sådan arbejder du med kriseledelse

Inden vi begynder at opfinde kriseledelse som en hel ny disciplin, er det værd at huske på, at usikkerhed og evnen til at tilpasse os, minder meget om det, vi arbejder med til dagligt. Læs, hvordan vi ruster os til næste krise.

Lær kriseledelse af en kommunal topchef

Har krisen forandret dit syn på organisering og topstyring? Og hvordan vil du sikre din organisation fremadrettet? Få et bud fra Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune.

Rejsen mod den agile organisation

Er din organisation altid parat til hurtigt og fleksibelt at handle på nye muligheder og udfordringer? Lær, hvordan man arbejder med strategi, struktur, ledelse og processer i den agile organisation.

Ledelse mod magtmisbrug og sexchikane

Se at få luftet ud. Brug det vindue, der nu er åbent, til at vise handlekraft – også selv om det vil koste ellers dygtige ledere jobbet. Sådan lyder en af fem anbefalinger fra CfLs direktør i kampen mod sexchikane.

3 veje til at styrke den mentale sundhed

Efter en lang hjemsendelsesperiode er de fleste medarbejdere tilbage på de fysiske arbejdspladser. Det kræver en særlig indsats af dig som leder. Især over for de mest sårbare grupper.

Ledelse er nøglen til mental sundhed

90 procent mener, at deres arbejdsplads har håndteret coronakrisen godt, viser omfattende undersøgelse af medarbejdernes mentale sundhed under krisen. Her kan du læse højdepunkterne. Og der er flere overraskelser.

CfL-Undersøgelse 2018 - Forandringsledelse

Vaner er svære at ændre, men hvordan kan vi udnytte, at vi netop er vanedyr til at skabe positive forandringer? På seneste CfL-Klubhusmøde blev der både talt om adfærdspsykologi, resultaterne af seneste CfL-Undersøgelse.

Den dag stressen væltede chefen omkuld

Myten om den stærke og effektive leder gør det vanskeligt for lederen selv at håndtere stress. Carlo Bendtsen, filialchef i Semler, har lært lektien. Til glæde for ham selv og hans 85 ansatte.

Er talentarbejdet talentløst?

Hvordan skal en ledelse håndtere talenter, og giver det mening at have deciderede programmer for talentudvikling? CfL tog fat i ledelse af talenter.

Tro, håb og mod

Magt og kontrol er blevet erstattet af tillid hos Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads, der var case på CfL-Klubhusmøde om forandringsledelse.

Fra “Fix The Women” til bias

Anja Monrad, topchef for Dell i Central og Østeuropa, deltog på CfL-Klubhusmødet om diversitet i ledelse. Her er hendes udlægning af diversitetsdebatten gennem årene.

3 anbefalinger til bedre eksekvering

Vær bevidst om beslutningsgrundlaget, skab større gennemsigtighed og invester i de rigtige værktøjer. Her er tre trin til effektiv eksekvering.

Ingen dør af en slåfejl

Forskning og fejl lyder som en giftig cocktail, men ikke i Novo Nordisk. Læs, hvordan Mette Nørr Gantzhorn og hendes HR-team har brugt adfærdsdesign til at lette de interne processer i en ekspertkultur.

Hent brochure om CfL-Community Læs om alle medlemsfordele og få et overblik over kommende arrangementer, eksklusive rabatter, HR-jura Hotline og priser. Udfyld formularen nedenfor, så sender vi brochuren direkte til din indbakke. Download brochure

Har du spørgsmål?

Pia Fuglsang

 

Pia Fuglsang Bach
Communitychef

T: +45 5154 4149
M: pba@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik