Dit kontor bliver epicenter for samfundsbevægelser
Hvis du er leder, så opfordrer jeg dig til at følge med i de store samfundsbevægelser, hvor modstridende forventninger og krav til arbejdslivet kolliderer, skriver CfLs direktør Anja Neiiendam.
Som medlem af CfL har du og dine lederkolleger fri adgang til næsten alle CfL-Community's arrangementer, der hvert år danner rammen for at diskutere nye ledelsesmæssige udfordringer.
Forskning, cases og best practice er bærende elementer på arrangementerne, og det har vi omsat til en række artikler, som du kan læse her. I artiklerne møder du også CfLs rådgivere og andre eksperter, der deler ud af deres viden.
CfLs undersøgelserne tager afsæt i aktuelle temaer, og de varierer fra år til år. Et eksempler er hybridarbejde, hvor CfL i samarbejde med Human Engage har stået i spidsen for en omfattende kortlægning af hybridarbejdet på de danske arbejdspladser.
Andre undersøgelser hviler på et mindre datagrundlag, men de giver alligevel en klar indikation af, hvordan danske ledere tænker og agerer.
Hvis din organisation er medlem af CfL kan du frit deltage i næsten alle medlemsaktiviteter sammen med dine HR- og lederkolleger.
Du finder artikler med afsæt i CfL-Community's arrangementer og undersøgelser nedenfor.
På trods af de mange fordele, er det ikke dyrt at blive medlem af CfL. Prisen varierer afhængig af din organisations størrelse, og medlemskabet gælder for alle ledere og HR.
Hvis du er leder, så opfordrer jeg dig til at følge med i de store samfundsbevægelser, hvor modstridende forventninger og krav til arbejdslivet kolliderer, skriver CfLs direktør Anja Neiiendam.
Velkommen til CfLs toplederstafet om kunstig intelligens. Denne gang med Martin Manthorpe, strategi- og udviklingsdirektør i NCC Danmark.
Priden blev en opvisning i, at ledelsesbeslutninger er komplekse. Esg-mål udfordrer os, når de ikke er rodfæstet i virkeligheden, skriver CfLs direktør Thomas Hanssen.
Topdanmark lever af tillid, og derfor er ansvaret for kunstig intelligens placeret på højeste niveau. Læs interview med CEO Peter Hermann. Artiklen er den første i serien om, hvordan CfLs medlemmer arbejder med AI.
Interview med Mikkel Flyverbom, professor i kommunikation og digitale forandringer på CBS. Læs hans seks gode råd om ledelsesansvaret i digitaliseringsprojekter.
Den vigtigste faktor i det fleksible arbejde er autonomien, viser ny CfL-Undersøgelse. Det stiller særlige krav til lederne.
Siden pandemien i foråret 2020 lukkede landet ned, har CfL i fire forskellige undersøgelser kortlagt forandringer og trivsel på danske arbejdspladser. Få adgang til det unikke materiale.
Både ledere og medarbejdere ser ud til at have fundet formlen for fleksibilitet med én, måske to hjemmearbejdsdage om ugen, viser ny CfL-undersøgelse foretaget i samarbejde med Human Engage.
2023 bliver næppe det nemmeste år i verdenshistorien, så det handler om at være godt forberedt. Læs chefrådgiver Johnny Husens gennemgang af de største globale megatrends.
Du skal have styr på pengene og organisationen, men dit strategiske beredskab bør handle om lige dele forsigtighed og mod. Brug krisen til at nytænke, udforske og satse. Her er CfLs fem anbefalinger til strategisk ledelse i usikre tider.
Måske. Hvis du påtager dig et større ledelsesansvar, og hvis dine medarbejdere er klar til at give køb på en form for frihed i opgaveløsningen til fordel for en anden . Læs interview med CBS-forsker Michael Pedersen.
Interview med Morten Winge, kommunaldirektør i Tårnby Kommune. Læs om kommunens omfattende undersøgelse blandt borgere, medarbejdere og politikere. Hvad er de næste skridt?
Alt for mange opfatter arbejdet i en ledergruppe som forstyrrelser i deres hverdag. Læs direktør Henrik Graungaards anbefalinger til, hvordan du løfter ledergruppens performance.
En til to hjemmearbejdsdage er blevet normen på de danske arbejdspladser, og jo flere hjemmearbejdsdage desto højere effektivitet, viser ny undersøgelse fra CfL og Human Engage. Det udfordrer lederne.
At levere resultater og være fagligt dygtig er ingen fribillet til at slække på etikken. Lad os hilse den offentlige debat om lederens adfærd velkommen.
Her er chefrådgiver Betina Stages 10 konkrete anbefalinger til, hvordan du i praksis kan arbejde med strategisk og operationel rekruttering.
I CfL møder vi alle modeller og holdninger til det hybride arbejde, men vi møder desværre også ledere og HR, der oplever det hele som en stor pærevælling.
Inden du bliver alt for forelsket i et af de nye koncepter, så husk at stille spørgsmålet: Hvilke behov ønsker vi at opfylde med redesign af organisationen?
Ekstroversion er dominerende i tre ud af de fire mest udbredte lederprofiler, men introversion er på fremmarch. Det viser CfLs omfattende kortlægning af 160.000 JTI-profiler.
Etik, rekruttering og ny organisering. Der er nok at tage fat på i 2022, og det afspejler sig i de dagsordner, der kommer til at præge aktiviteterne i CfL i det kommende år.
Kan eksekveringskraften blive for stor? Ja, i hvert fald hvis du har brug for at løfte din ledergruppe og sætte det helt lange lys på, lyder det fra Lise Lykke Steffensen, adm. direktør i NordGen.
Ny undersøgelse fra CfL dokumenter, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i de danske ledergrupper. Læs områdechef Henrik Graungaards udlægning og download rapport med resultater.
Unik undersøgelse dokumenterer, at den mentale nedslidning efter et år med hjemmearbejde og hjemsendelser nærmer sig et kritisk niveau.
Inden vi begynder at opfinde kriseledelse som en hel ny disciplin, er det værd at huske på, at usikkerhed og evnen til at tilpasse os, minder meget om det, vi arbejder med til dagligt. Læs, hvordan vi ruster os til næste krise.
Har krisen forandret dit syn på organisering og topstyring? Og hvordan vil du sikre din organisation fremadrettet? Få et bud fra Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune.
Er din organisation altid parat til hurtigt og fleksibelt at handle på nye muligheder og udfordringer? Lær, hvordan man arbejder med strategi, struktur, ledelse og processer i den agile organisation.
CfL Classic er den gennemgående tråd i alle de temaer, vi har på programmet i 2021. Fra kriseledelse over agil organisering til udvikling af ledergruppen.
Se at få luftet ud. Brug det vindue, der nu er åbent, til at vise handlekraft – også selv om det vil koste ellers dygtige ledere jobbet. Sådan lyder en af fem anbefalinger fra CfLs direktør i kampen mod sexchikane.
Efter en lang hjemsendelsesperiode er de fleste medarbejdere tilbage på de fysiske arbejdspladser. Det kræver en særlig indsats af dig som leder. Især over for de mest sårbare grupper.
90 procent mener, at deres arbejdsplads har håndteret coronakrisen godt, viser omfattende undersøgelse af medarbejdernes mentale sundhed under krisen. Her kan du læse højdepunkterne. Og der er flere overraskelser.
Topstyring er den mest udbredte organisationsform i danske virksomheder, men det har sin pris, viser ny CfL-Undersøgelse. Hvis du vil skabe bedre resultater, så læg beslutningskraften hos dine medarbejdere.
Det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft, men de færreste organisationer indretter sig på en måde, der tiltrækker nye talenter, viser CfL-Undersøgelsen
Vaner er svære at ændre, men hvordan kan vi udnytte, at vi netop er vanedyr til at skabe positive forandringer? På seneste CfL-Klubhusmøde blev der både talt om adfærdspsykologi, resultaterne af seneste CfL-Undersøgelse.
Her kan du læse, hvordan mediebranchen og en offentlig styrelse arbejder med nye forretningsmodeller.
En del organisationer har meget travlt, hvis de skal udnytte mulighederne og undgå problemer med den digitale udvikling.
Myten om den stærke og effektive leder gør det vanskeligt for lederen selv at håndtere stress. Carlo Bendtsen, filialchef i Semler, har lært lektien. Til glæde for ham selv og hans 85 ansatte.
Kirsten Schmidt, Global Program Manager i Demant blev i 2011 blev sat i spidsen for virksomhedens stresspolitik, der den dag i dag danner skole for andre.
Hvordan skal en ledelse håndtere talenter, og giver det mening at have deciderede programmer for talentudvikling? CfL tog fat i ledelse af talenter.
Highlights fra CfL-Klubhusmøde om forandringsledelse.
Magt og kontrol er blevet erstattet af tillid hos Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads, der var case på CfL-Klubhusmøde om forandringsledelse.
Verden kalder på større ansvarlighed. Det er en af de største markedsmæssige trends, men der er stadig langt fra holdninger til handlinger.
Han er direktør i en mellemstor dansk virksomhed, og så vil han redde verdenshavene. Det lyder som en ledelsesopgave af dimensioner. Læs mere her.
Går du selv i granatchok, eller går du forrest og leder fra fronten? Læs, hvad Lars Ellehave-Andersen, direktør for private banking i Danske Bank gjorde.
CfL-Undersøgelse peger på, at danske ledere oplever et krydspres mellem egne ledelsesværdier og krav fra organisationen.
Anja Monrad, topchef for Dell i Central og Østeuropa, deltog på CfL-Klubhusmødet om diversitet i ledelse. Her er hendes udlægning af diversitetsdebatten gennem årene.
Der er diversitet. Og så er der funktionel diversitet. Og det er ikke kun et spørgsmål om ord. Få forklaringen fra en af Danmarks førende eksperter i diversitet.
Du skal læse denne artikel af to grunde: Du bliver klogere på, hvad diversitet handler om. Du får indsigt i kravene til forskellige karrierespring.
Virksomheder, der arbejder systematisk med strategi og har et velfunderet beslutningsgrundlag i højere grad lykkes med strategiske målsætninger.
Hvad kommer disruption til at betyde for danske virksomheder, forbrugere og ledere? Ikke så lidt ifølge en CfL-Undersøgelse, der flugter med de internationale tendenser.
Vær bevidst om beslutningsgrundlaget, skab større gennemsigtighed og invester i de rigtige værktøjer. Her er tre trin til effektiv eksekvering.
Forskning og fejl lyder som en giftig cocktail, men ikke i Novo Nordisk. Læs, hvordan Mette Nørr Gantzhorn og hendes HR-team har brugt adfærdsdesign til at lette de interne processer i en ekspertkultur.