Statsministeren har ret

Statsministeren har ret, når han på DI’s topmøde forleden erkendte, at politisk reformkraft er afgørende, men ikke hele nøglen til at løse den danske vækstkrise.

Af CfL

Nøglen ligger i ledelse. Ledelse af de private virksomheder samt af den offentlige sektor, som historisk har været motor for banebrydende vækst.

Lederne må gribe i egen barm og spørge sig selv, hvad det er, vi i opsvinget har gjort ved den danske arbejdsmoral.

Hvorfor siver beslutninger alt for langt op i organisationen, hvorfor sætter vi flere indsatser i gang, end vi kan få resultater af, hvorfor bidrager bekendte og konsulenter mere til strategien, end kunderne gør? Hvorfor har vi flere steder stabe af uforholdsmæssig størrelse set i forhold til kerneydelsen, hvorfor arbejder vi med samhandelsbetingelser, som komplicerer samspil mellem kunder og leverandør i en grad, der fjerner værdiskabelsen? Og hvorfor tror vi, at procesoptimering i linjen kan kompensere for de mange processer udenom, som reelt ikke skaber værdi for kunden. Hvorfor er vi så dårlige til at skabe den mening, som frigør medarbejdernes værdiskabende potentiale?

Dette er blot nogle af de problemer, som vi sammen med en række fremsynede danske ledere har afdækket i CfLs Forum for Værdiskabelse. Vi opfordrer dig til at deltage i debatten. En debat, der vil pege på de handlinger, danske ledere selv skal gøre for at bidrage til produktiviteten og skabe den nødvendige handlekraft til den innovation, der skal skabe nye ydelser og processer i danske virksomheder.

Læs mere om CfLs Forum for Værdiskabelse